طرح ها

نانوامولسیون روغن درخت چای حاوی داروی آداپالن


در این طرح از روغن درخت چای که از روغن‌های موثر در درمان آکنه می‌باشد استفاده شده است تا در کنار داروی آداپالن به عنوان داروی موثر در درمان آکنه، علاوه بر دانش نانوفناوری دارویی، از روغن‌های گیاهی نیز استفاده گردد تا سرعت و کارایی درمان بیماری شایع آکنه ولگاریس افزایش یابد.

آکنه ولگاریس یکی از بیماری‌های بسیار شایع در بین نوجوانان و جوانان می‌باشد. به دلیل کارایی پایین داروهای موضعی در بازار، بیماران برای بهبودی کامل مجبور به استفاده از داروهای خوراکی می‌شوند. نانوامولسیون‌ها به‌عنوان ساختاری که به طور وسیع در دارورسانی پوستی استفاده می‌شوند، با داشتن ابعادی در محدوده نانومتر و با استفاده از موادی مانند سورفکتانت‌ها و روغن‌ها باعث تحویل بیشتر داروها به بخش‌های عمیق‌تر پوست و درنتیجه بهبود سریعتر بیماری می‌شوند. در این طرح از روغن درخت چای که از روغن‌های موثر در درمان آکنه می‌باشد استفاده شده است تا در کنار داروی آداپالن به عنوان داروی موثر در درمان آکنه، علاوه بر دانش نانوفناوری دارویی، از روغن‌های گیاهی نیز استفاده گردد تا سرعت و کارایی درمان بیماری شایع آکنه ولگاریس افزایش یابد.

در سال‌های اخیر توجه جوامع مختلف به استفاده از مواد گیاهی در کنار محصولات دارویی برای درمان بیماری‌ها بسیار چشمگیر بوده است. در این طرح با استفاده از دانش فناوری نانو، فرمولاسیونی بر پایه روغن درخت چای به عنوان حامل داروی آداپالن که از داروهای موضعی درمان آکنه می‌باشد بصورت ژل تولید شده است.

نحوه عملکرد نانوژل در درمان جوش و آکنه

این نانوساختار اندازه حدود 100 نانومتر دارد که در محدوده قابل قبول برای دارورسانی موضعی داروهای ضد آکنه می‌باشد. تحقیقات مربوط به این نانوژل در مطالعات آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی بصورت کامل انجام گردید و پس از آن نتایج کارآزمایی بالینی نانوژل برای درمان آکنه در بیماران 15 تا 35 ساله با آکنه خفیف تا متوسط نسبت به ژل تجاری مورد مقایسه قرار گرفت و کارایی و سرعت بهبود بالاتری را نشان داد.

 با توجه به حجم بازار و همچنین استفاده از مواد اولیه داخلی در تهیه این فرمولاسیون و روش تولید، پیش بینی می‌گردد که این نانوژل حتی در ظرفیت‌های پایین تولید، دارای حاشیه سود قابل توجهی باشد.

تاثیر ژل نانوامولسیون روغن درخت چای حاوی داروی آداپالن بر ضایعات آکنه ابتدای مطالعه (تصاویر بالا) و پس از 12 هفته درمان (تصاویر پایین)

مزایا:

  • قابلیت تهیه فرمولاسیون با مواد اولیه داخلی
  • کاهش قیمت در مقایسه با محصولات خارجی
  • بهبود ضایعات آکنه ولگاریس با کارایی بالاتر و سرعت بیشتر در مقایسه با داروهای موجود در بازار
  • اقتصادی بودن تولید حتی در مقیاس‌های پایین
برگشت